ПП-ДБ канят Борисов и екипа му на преговори в петък, 8 март

В ръцете си държа поканите към Мария Габриел, Бойко Борисов и техния преговорен екип, официално да им ги дадем в момента и ги каним в петък в удобно за тях време в Народното събрание да започнем преговорите, каза пред журналисти в парламента Кирил Петков. Основната тема на преговорите от наша гледна точка са реформите в регулаторите, в правосъдната система, във всичките тези неща, за които досега говорехме, които показват дали имаме една обща визия за България или не. На тази основа ще продължим разговорите с идеята, че кабинетът на Мария Габриел трябва да стане реалност.

Когато говорим за реформа в КЗК, не искаме тя да е майка на монополите и да е мащеха към гражданите. Искам българските граждани да знаят, че някой ги пази от високи цени. Нормално ли е да им се вдигнат цените за телефоните едновременно от всички оператори – според мен не е нормално, посочи Петков.

По думите му, ако направят регулаторите наистина независими и се построят тези институции по правилния начин, то разговорът за министри, кой, какво, що, е второстепенен.

Огромен приоритет в момента на всички нас е влизането в еврозоната, отбеляза Петков. Според него смяната например на финансов министър в момента, когато сме месеци преди еврозоната, е абсолютно безумна идея.

Вярвам във визията на Мария Габриел за България, но искаме да сме сигурни, че зад тази визия стоят реалните процеси, по които да имаме тези независими органи, защото българските граждани се интересуват от това. Те искат да знаят някой ще ги пази ли от високи цени и от фалшиви новини, ще могат ли да имат справедлив съдебен процес, коментира Петков.