ПП-ДБ напуснаха обидени консултациите при президента Радев

„През участието в правителство на Калин Стоянов се осигурява „чадър” над купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС”, посочи пред медиите Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, след като представителите на групата напуснаха консултациите при президента. Те обявиха, че са възмутени от състава на предложения служебен кабинет.

Атанасов заяви, че ПП-ДБ нямат никакво доверие на Калин Стоянов, който бе предложен за служебен министър на вътрешните работи, и оттук нататък „ще работим за това да се разкрият всичките зависимости на този човек”.

Той отправи критика и срещу предложената за служебен министър на правосъдието Мария Павлова, която в момента е заместник на и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който „толкова силно е крепен от ГЕРБ и ДПС”.

Недоверието от страна на втората политическа сила взривява възможността г-н Главчев да си свърши работата и да направи политически неутрален кабинет, посочи депутатът от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов. По думите му Калин Стоянов като министър на вътрешните работи има пряко отношение към честността на изборите и припомни, че ПП-ДБ са искали неговата оставка настоятелно и му нямат доверие.

Иванов обясни, че провеждането на консултациите при президента означава, че служебното правителство трябва да се ползва с доверието на политическите сили, като според него цялата конструкция изисква търсене на баланс.