Председателството на Караянчева започна с гаф, излагаме се пред ЕС

Нямаше кой пет минути да превежда от италиански и това принуди шефът на Европарламента да обещае, че следващия път ще знае български

Председателството на Цвета Караянчева в Народното събрание започна с голям гаф. Нямаше кой пет минути да превежда от италиански и това принуди шефът на Европарламента Антонио Таяни да обещае, че следващия път ще знае български. Няма такъв парламент, коментира администраторът на Фейсбук страницата Национален протест срещу безобразията в България.

Речта на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни пред българските депутати бе прекъсната за кратко. Преводачът не чуваше добре и се наложи гостът да прекъсне изявлението си.

Техническото озвучаване било поето от Европарламента и то не било сред ангажиментите на Народното събрание, съобщава бТВ.

Председателят на Европейския парламент отправи послание, че важните решения по световните проблеми, трябва да се взимат и с участието на Европа.

Според него, ако Западните Балкани не са част от ЕС, рискуваме тероризмът да използва тези територии и да превърне района в зона на трафик на оръжие и дрога. Ние няма да толерираме това, уверява Таяни.

Дали той наистина си вярва? Ако движението на хора и товари през братска Сърбия стане свободно, дали това ще намалее трафика на дрога? Едва ли! Мафията няма да изчезне с приемането на западните ни съседи в ЕС. Октоподът е прострял едно от пипалата си над нас и няма да го отмести.