Приказка за държавата Прокурория и споразумителя „Радост“.

Georgi Borisov Georgiev

Приказка за държавата Прокурория и споразумителя „Радост“.
Имало едно време една държава, която се казвала Прокурория (може и ПОРКурория). В нея живеели девет милиона поданици, които ще наречем „материал” и няколко хиляди лица, които дерели, дояли и стригали материала, които ще наречем „недосегаемите”. На върха на тази държава стояли няколко десетки елемента, които се хранели с труда, живота и мечтите на материала, наречени „дебелаците”. За тях крадяли и деряли недосегаемите. Най-дебели от дебелаците били Буда, Шиши, Сава, Цаца и Гоце. С времето, за да прикриват престъпленията на своите слуги – недосегаемите, на дебелаците им се наложило да създадат псевдоинституции в които инсталирали свои марионетки наречени „споразумителите”. В резултат на дрането и стригането материала се стопил до шест милиона, а дебелаците станали толкова дебели, че старите им Опели вече не можели да ги возят и се качили на бронираните джипки на НСО с цяла тумба охранители. За да стане приказката по-интересна ще ви разкажа за един конкретен Споразумител наречен Гешефф с партизанско има „Радост”.
Споразумителят Гешефф бил изпратен от своите господари Дебелаците да спаси от затвора техните слуги – няколко недосегаеми, които били хванати да крадат ДДС в особено големи размери. Гешефф бил идеален за тази работа, владеел споразумяването, а и трупал опит и заслуги, предстояло му пътуване с дизел до луната и още редица подвизи. Междувременно закопчаните недосегаеми вече били признали за престъпленията си и се съгласили да излежат в затвора по няколко години. Тартора им – 4 години, а всички останали по две години зад решетките. Споразумител Гешефф (Радост) обаче трябвало да изпълни поръчката на своите господари и самоотвержено предложил на обвиняемите недосегаеми по-леки наказания, които разбира се приели тази щедрост и в резултат НИКОЙ не влязъл в затвора. Само тартора бил осъден ефективно на две години, но той вече ги бил излежал под домашен арест и след сключване на споразумението си излязъл на свобода. Малък детайл е това, че Гешефф се съгласява и сваля обвиненията на любовницата на тартора на недосегаемите. Това само по себе си се нарича „предотвратяване на наказателно преследване” и е престъпление. Споразумител Гешефф обаче решил да се натегне допълнително на дебелаците и разделил досъдебното производство на две. В едното дело оставил обвиненията за организирана престъпна група, по което сключил щастливите споразумения и недосегаемите се признали за виновни и били освободени и радостни. В другото дело отделил обвиненията за укриване на данъци и пране на пари. Направил разделянето на делата, материалите по тях и доказателствата по цвят на папките, компрометирайки ги по този начин и правейки ги негодни. И след време прекратил наказателно производство, като фактически оправдал недосегаемите за укриване на данъци, въпреки, че те се били признали за виновни за ОПГ за данъчни измами по другото дело. И най-важното! Щетите, тоест одраното от материала останало невъзстановено и потънало в офшорните джобове на дебелаците! НИТО ЛЕВ не е възстановен, а говорим за милиарди! Веднага след този грандиозен успех на Гешефф той е командирован в специализираната прокуратура и впоследствие става шеф на спец. споразумителите. Минали още година-две и спец Споразумител Гешефф след като се върнал от луната станал кандидат за Главен Споразумител на дебелаците.
В държавата Прокурория имало обаче и едни други, наречени „гадовете”, които пречели и разкривали схемите на дебелаците и недосегаемите. Много активни били едни гадове от сдружение БОЕЦ, които взели, че питали Гешефф публично за неговите споразумения и далавери и се сдобили с документи и други доказателства за извършените от него престъпления. Тези същите гадове – бойци от дълги години се борили с дебелаците и били обвинявани, че искат чрез преврат да им вземат властта.
Да се върнем на приказката. Сега вече знаете, защото недосегаемите бяха наречени „недосегаемите”. И до днес остават такива, затвор не ги лови. И още нещо става ясно. Защо мутрите и орките на дебелаците крещяха „И ПРЕДИ И СЕГА ГЕШЕФФ ЗНАЧИ СВОБОДА!” Защото той ги пуска на свобода, защото той е РАДОСТ за тях.
Тази приказка няма да завърши с „три дни яли пили и се веселили”, а ще завърши така: „След три дни гадовете от БОЕЦ ще пуснат едни документи и още нещо и на дебелаците и споразумителите няма да им е весело”.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА