Протестиращите срещу Гешев: Позор! Битката продължава!

Призоваваме всички организации и свободни граждани да излезем и заедно да спечелим тази битката срещу мафията, обявиха организаторите на протеста срещу избора на Гешев

България въстана срещу Иван Гешев. Хиляди патриоти се събират пред Висшия съдебен съвет, за да протестират срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.
„Президентът отказа да подпише Указа на назначаването на единствения кандидат за главен прокурор – Иван Гешев! Това е важна гражданска победа, след месеци на протести!“, обявиха организаторите на протеста от „Боец“.
„Един от аргументите, които изтъкна Радев е внесеният от БОЕЦ сигнал и становището на „Правосъдие за всеки“ за грубата намеса на изпълнителната власт при избора в Съдебната, чрез подкрепите на структурите на МВР, ДАНС и ГДБОП! БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА! СЕГА ГРАЖДАНИТЕ СМЕ НА ХОД ОТНОВО!“, добавят тя.
„БОЕЦ внесохме още на 26.10. Заявление за протести пред ВСС до Столична Община и СДВР за всички дати до края на годината! Миналия път господарите на Гешев – Пеевски и Борисов не позволиха на свободните граждани да изразим позицията си и блокирахме „Орлов мост“, за да бъдем чути! Сега ще бъдем обаче пред ВСС!“, споделиха във Фейсбук организаторите на протеста.
„След отказа на Радев и категоричното изявление на подвластното на мафията мнозинство във ВСС, че ще прегласуват незабавно Гешев, то можем да очакваме, че още на следващото заседание на Съвета в четвъртък – 14.11. ще се опитат да повторят позорния избор на Гешев!
Всички аргументи са изречени! Всичко е изговорено! Показахме, че гражданите сме по-силни от мафията. Знаем какво ни чака, ако позволим това да се случи“, добавят те.
„Сега непримиримите и будните трябва да се съберем и да спрем мракобесието, което превзема държавата ни и чиито проводници са Цацаров и Гешев! Трябва да сме хиляди, трябва да ни видят, да ни чуят и усетят! Сега страхът е в техните сърца!“, коментираха администраторите на бунтарската група.
„БОЕЦ ще бъдем там и призоваваме всички организации и свободни граждани да излезем и заедно да спечелим тази битката срещу мафията! Гражданите да си върнем държавата.
Свобода, Светлина, Справедливост! Ако заради страх от протестите и гражданите решат да променят датата за гласуване, ще уведомим своевременно и ще сменим и нашата дата за протеста! Ще бъдем там, за да спрем мафията да си избере главен прокурор“, обявиха организаторите на протеста.