Протест срещу Гешев, Цацаров и мафията (ВИДЕО)

 Гешев е позор, скандираха хората на протест срещу избора на главен прокурор и срещу назначаването на Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Имало ли е друг кандидат за главен прокурор, който да си организира контрапротест с подкрепата на бивши, настоящи или бъдещи клиенти на правосъдието? Имало ли е в нашата страна друг, срещу който още на втория ден след издигането на кандидатурата му да тръгнат протести? Имало ли е друг, срещу който хората да протестират пет месеца? Това каза с микрофон в ръка Емил Георгиев на поредния протест, организиран от „Правосъдие за всеки“.
Ние черпим сили от свободните хора като вас, каза той на протестиращите, които пък вместо отговор на въпросите скандираха „Мафия“ и „Гешев е позор“.
„Трябва да бдим и да осъществяваме надзор над президентът, за да видим колко сериозно ще подходи и дали ще започне т.нар. дебат за конституционна реформа за правосъдието. Няма да го чакаме дълго. Няма по-добри ковачи на своята съдба от свободните граждани“, добави ораторът.
Този път демонстрирацията освен срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор, е и срещу номинацията на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия. Шествието тръгна от Съдебната палата и в момента се намира на площад „Независимост“.