Психиатър съветва Бойко да отстрани Симеонов незабавно

Д-р Николай Михайлов сравни патриотите с циркаджии, които може всеки момент да срутят правителството

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, че са кресли, а те – „уж болни“ е неквалифицирано. Това наистина би трябвало да бъде санкционирано с незабавно отстраняване от политиката и е нужно да го направи министър-председателя, каза в предаването „120 минути” по бТВ психиатърът д-р Николай Михайлов.

Симеонов обаче няма да бъде отстранен, защото Борисов има идея да завърши този мандат. Съдейки обаче по начина на политиката, която се води, идеята за цял мандат няма как да стане, коментира д-р Михайлов.

Според него коалицията „Обединени патриоти” прилича на циркова трупа, а лидерите ѝ – на циркови артисти, които играят на паянтов трапец. Всеки момент може да срутят управлението, добави той.

По думите му който е очаквал, че търкания между партньорите в малката коалиция няма да се появят, е бил наивен.

„Тези хора имат дълга биография на политически опортюнизъм. Освен това страстите им са плитки и в този смисъл – лесно възпалими. Те играят собствената си игра на опортюнисти в политиката с елементарната цел да оцеляват и да пребъдат”, изтъкна психиатърът.

Според Михайлов лидерът на „Атака” Волен Сидеров иска да продължи и вероятно завърши кариерата си в Европейския парламент.

Вождът от Банкя е изправен пред дилемата дали да отстрани Симеонов и така да се лиши от подкрепата на Обединени патриоти, а това ще превърне кабинета „Борисов III” в правителство на малцинството, или да го пожали, но с цената на сериозен спад в електоралната подкрепа за управляващата партия. И в двата случая Бойко и ГЕРБ губят.