Радост за децата на Бургас, чичо кмет даде втора ваканция заради страшния грип

На около 30 процента от учениците в Бургас обаче сега едва ли им е до радост, болни са от грип. Чичо кмет предлага ваканцията в училищата ще продължи до 9 март

Учениците в Бургас излизат отново във ваканция заради грипа. Радостната новина е потвърдена от общинския пресцентър. Лично кметът Димитър Николов предложил учениците от най-“добрия“ град за живеене да са си в къщи вместо в класните стаи поне до 9 март, понеделник. По-късно Областният щаб за борба с грип прие от утре децата да не прекрачват прага на училищата до петък включително.
Вестта за ваканцията предизвика оживление в социалните мрежи. Десетки малчугани споделят радостта си от предложението на чичо кмет. На около 30 процента от учениците в Бургас обаче сега едва ли им е до радост, защото са болни от грип.
Грипният вирус този път е от тип Б и засяга най-много децата между 5 и 15-годишна възраст. Това стана ясно след разговор на кмета с директора на Регионална здравна инспекция д-р Георги Паздеров по повод вземане на превантивни мерки срещу разпространението на грипна епидемия в Бургас.
Община Бургас е уведомила и организаторите на останалите прояви за рисково струпване на хора и обявената грипна епидемия в града.