Романтици и кучкари от Бургас събират пари за бездомните животни

Подаръци за Свети Валентин предлагат организаторите на благотворителния базар. Докато те събират пари за бездомните животни, в Бургас почина бездомник от измръзване

Благотворителен базар „С любов към животните“ обедини романтици, кучкари и коткари. „Безграничната любов към животните ни вдъхнови към поредното събитие в Арт къща ЛаМалена. Съвместно със СНЦ Анимал Хоуп България Бургас и СНЦ Сърце за животните организираме благотворителен базар в ателието ни на ул. Мара Гидик 7 /Зад Безистена/“, обявиха организаторите.
На благотворителния пазар се продават авторски бижута, чаши с тематични принтове, мартенички, стикери, магнити, картички, ключодържатели, калъфки за книги, чорапки с животинки и много други красиви вещи, подходящи за подаръци, включително и за Свети Валентин. Всички средства от тях ще бъдат дарени за лечението, кастрацията и подготовката по осиновяването на бездомни животни от цялата област, уверяват организаторите.
Докато романтиците и кучкарите от Бургас споделяха постове в социалните мрежи за благотворителното събиране, един бездомен човек издъхна на улицата. Трупът му е намерен снощи пред магазин в ж.к. „Възраждане“.
Добре е, че има кой да се погрижи за бездомните котета и псета, но е жалко, че в най-добрия град за живеене няма кой да подаде ръка на хората, които няма къде да намерят топлина и подслон!