Ръководството на ЕС и ЕНП унижи Борисов в Хелзинки

Шефовете на ЕС и ЕНП вчера демонстративно унижиха българския премиер Бойко Борисов. На конгреса на ЕНП в Хелзинки, когато идва редът за изказване на министър-председателят ни и той се качва на сцената, един по един важните хора от европейското семейство започват да стават от местата си и да напускат залата. На дипломатически език тези действия на висшестоящите в ЕС и ЕНП /партията, чийто член е ГЕРБ/ експлицират не само отношението им към личността на Борисов като премиер на най-бедната и най-корумпираната държава в Европа, управлявана от мафията, но и разкриват дефицит на политическия му авторитет, пише Liberta.bg.

От друга страна експерти споделят, че тази демонстрация може да бъде прочетена и като предвестник на края на политическата кариера на Борисов.

Протестите в България за оставка на правителството, против високите цени на горивата, против ниските пенсии и заплащане на труда, срещу високата корупция и замърсяването на въздуха, както и на майките на деца с увреждания, които скандират Валери Симеонов да напусне правителството, продължават. Във всички големи градове се провеждат демонстрации и автошествия.

На фона на видеото, в което се вижда как ръководството на ЕС и ЕНП напуска залата при появата на Борсов на сцената, днес неговото партийно плацебо в България – Цветан Цветанов – заяви, че  „министър-председателят Бойко Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа, а това дразни президента Румен Радев“.

От видеото ще разберете какъв „фактор“ в Европа е Бойко Борисов: