След трагедията край Бургас родителите на загиналия Тодор плашат с протести

Бащата на младият мъж, който бе сгазен от автобус с турска регистрация, призова съда в Бургас да върне убиеца зад решетките и заплаши с протести на пътя за Созопол

Бащата на загиналия при нелеп инцидент край Бургас Тодор призова съдия от Бургаския окръжен съд да върне в ареста шофьора на автобуса, под чиито гуми се озова 22-годишният мъж. Ако до петък не го върнете зад решетките, в събота в 11:00 часа ще сме там, където убиха сина ми и ще стоим колкото време е лежал на пътя, закани се Николай Тодоров.
Пред Нова телевизия той сподели, че синът му седем часа е лежал на пътя Бургас – Созопол, покрит с найлон без никой да се сети да се обади на родителите.
Кървавата драма се разиграла на 28 февруари. Тогава автобус прегази мъж и жена, докато жертвите оглеждали щетите по колите си след лека катастрофа на пътя. Покрай тях преминал автобус с чуждестранна регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли, помел и двама от водачите – мъж и жена, които загинали на място.
Шофьорът е с двойно гражданство и може всеки момент да избяга в Турция без никой да разбере, каза майката на убития Тодор – Мария.
Родителите недоумяват защо не са били информирани от полицията за инцидента, при който загина детето им.
Инцидентът стана в 22 часа, а сутринта научихме от медиите и тръгнахме да го търсим по болници, по участъци, без никой да ни уведоми, разказва Мария Тодорова.
Тя и съпругът й Николай са гневни заради решението на Бургаския окръжен съд да пусне под домашен арест шофьора на автобуса, помел двама души на пътя между Бургас и Созопол. Близките на загиналите се опасяват, че шофьорът може да избяга в чужбина и случаят да приключи без присъда.
Родителите настояват за доживотен затвор без право на обжалване, макар че е спорно дали шофьорът на автобуса има вина за трагедията. Заради тъмнината мъжът вероятно късно е видял спрелите коли и хората на пътя. Затова и не е успял да спре автобуса.