Смях! Жилят президента с БръмбарГейт, остава да му сложат камери в леглото

Прокуратурата потъпка българската Конституция и пусна компромат срещу президента. БръмбарГейт е ялов. Ако сложат камери в леглото на генерала, поне воайорите ще се радват

Прокуратурата стигна дъното. От безпомощност държавното обвинение пусна компромат срещу президента Румен Радев и грубо погази Конституцията. В нарушение на основния закона на републиката, според който е недопустимо държавният глава, който уж се ползва с имунитет, да бъде подложен на натиск – нито под формата на проверки, нито на каквито и да било разследвания. Това е регламентирано в член 103 поясни пред бТВ адвокат Михаил Екимджиев.
Докато трае мандата, президентът може да бъде разследван само за нарушение на Конституцията и за държавна измяна, обясни той в предаването „Тази сутрин“. Няколко часа по-късно обаче от прокуратурата официално атакуваха президента със СРС-та, за да докажат, че той се опитвал да осуети разследване на КПКОНПИ, свързано със съпругата си Десислава Радева. Аргументите от записите обаче някак липсват.
Целта на БръмбарГейт явно е да настрои обществото срещу президента, но това едва ли ще се случи, защото липсват факти. Всъщност единственото, което постигна прокуратурата с този компромат, е да покаже, че се управлява от ченгета, за които законът няма никаква стойност, щом като дори и Конституцията може да бъде потъпквана.
„Гешев пита Конституционния съд да му тълкуват какво е държавна измяна, а пуска записи, в които дори въображението на Антон Тодоров трудно ще открие каквото й да е престъпление. Какво ли ще пуснат следващия път – как президентът и жена му обсъждат какво да вечерят по телефона? :)))) Радев яко е раздрусал ОПГ-то (б.а. Оперативната престъпна група) щом почнаха с такива дребни номерца“, коментира депутатът Александър Симов.
От записите, които хората на Гешев пуснаха по медиите, все пак остава съмнението, че може би някой е направил опит да разпъне чадър, за да прикрие нещо в армията, но да се говори за държавна измяна е меко казано пресилено.
„Прокуратурата разпространява записи от СРС-та до национални медии, в които с „висока вероятност“ се чувал гласът на главнокомандващия, но все пак не била установена окончателно самоличността на говорещия. Разпраща ги ей така, в хода на някакво досъдебно производство – имунитет ли? Бегай, бе – без да има обвинение, процес или нещо. Невинен до доказване на тинтири-минтири“, коментира Мария Спирова във Фейсбук.
„Главнокомандващият е това, нали. Не някакъв си хакер. Някой, който не чужд разузнавач, подслушва президента на републиката, който пък е и НАТОвски генерал, между другото“, добавя тя.
„Общо взето, превъртяхме нивото правова държава. Време е да почнем да си пращаме Библии с отровни страници като в Средновековието“, коментира Спирова.
„Играта, освен, че загрубя още в самото начало, стана и много мръснишка, нечестна и подла. ИГРА БЕЗ ПРАВИЛА. Така играят само бандитите. Гангстерите имат някакъв кодекс и го спазват“, сподели във Фейсбук политическият анализатор Любо Кольовски.
„Както и предполагах – за никаква държавна измяна не става реч. Но Гешев само загравя“, коментира Илиан Василев. „Преди време, още когато хората не го познаваха, тези номера минаваха“, добавя той.

Прокуратурата яко се изложи с БръмбарГейт. Ефектът ще е по-голям, ако вместо да слухтят, ченгетата турят камери в президентската спалня, за да разобличат Радев и жена му в държавна измама. Тогава поне воайорите ще плакнат очи, вместо да гонят разбойници.