Смях… по време на „чума“: Всички борят коронавируса, а Бойко ще воюва с … бактерии

Извънредното положение дава право на Бойко Борисов да затваря училища, чатни бизнеси, барове и дискотеки заради коронавируса, пардон тиквените бактерии

България е в извънредно положение заради пандемията от коронавируса. След като вирусът завладя 125 страни в света, здравните власти в бедна България се сетиха, че не може да се сложи край на заразата само с брифинги, на които щабната троица, състояща се от един доцент и двама професори, говори за броят на положителните проби и състоянието на болните.
С мерките, които досега бяха взети, донякъде бе ограничено разпространението на коронавируса. Заразени са обаче 23-ма. Огнищата на заразата са три и се очаква епидемичен взрив. След като шефът на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски призна, че няма сила, която да спре избухването на епидемията, депутатите от всички парламентарни групи като под строй гласуваха въвеждането на извънредно положение, с което едва ли някой очаква да се случи чудо, но пък цял месец България ще остане без производство, без училища. Така се дава възможност на властите да затварят училища, университети, концертни зали, частни бизнеси, разясни снощи той. Дискотеките и игралните зали ще затворят също врати. Бизнесмени вече изчисляват колко ще загубят, ако правителството не се сети да го компенсира, като поне ги облекчи от данъчната тежест и поеме социалните осигуровки. Вероятно поне 400 000 българи, които работят в ресторанти, закусвални, барове и дискотеки, ще останат без работа. Коронавирусът може да не ги убие, но ще ги умори от глад.
Докато всички дърдорят срещу вируса, Бойко Борисов от парламентарната трибуна обяви война, но на … бактериите.
„Това е бактериологична война. В началото всички го подценяваха. Вчерашният ден беше като бомба – с изявления на всички лидери по света. Усещането на хората и извънредните мерки носят големи поражения. Нито една държава не е приложила нито една мярка повече от нас, не е направила нещо, което не сме направили ние“, каза премиерът в парламента. Каква бомба, каква бактериална война!? Май ще има по-голям ефект, ако вместо да дрънка за бактериите, пожарникарят, пардон премиерът хване маркуча и почне да гаси, преди да е пламнала съвсем епидемията.