Според Борисов Асен Василев не трябва да остане министър

„Разбрахме се преговорите да почнат в 18 часа тази събота. Христо Иванов имал конференция, като свърши, ще започнат разговорите. Трогнат съм от поканата, но моето разбиране е, че бъдещият премиер трябва да води преговорите”, така коментира предстоящата среща за излъчването на ново правителство лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

100% решенията са оставени в ръцете на Мария Габриел, защото тя ще води Министерски съвет. Те продължават да сменят поголовно, да сключват договори в оставка за близо половин милиард лева. След като ги предупредих, аз не мисля, че Асен Василев може да остане финансов министър. Но Мария Габриел трябва да реши”, заяви Борисов.

„Щедрото предложение да разделим регулаторите не е конституционно, правилно и морално. Утре ГЕРБ и ПП-ДБ може да ги няма. Ако се върнете в миналото – дори когато ГЕРБ имаше такива мнозинства, че може еднолично да назначи регулаторите, а ние сме давали на всички партии. Ако беше толкова важно, защо първо не сменихме регулаторите, а направихме Конституцията”, зададе въпрос лидерът на ГЕРБ.

„Като гледам червените рози, които ПП дават днес на БСП, искам да ги предупредя, че с комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и да дели регулаторите”, закани се лидерът на ГЕРБ.

Преговорите ще продължат в неделя. Мария Габриел си избира министрите, с които може да работи. Едновременно се разбираме за регулаторите и съдебната система и след един-два дена се разбираме какво да правим, очерта програмата Борисов.

„Гордея, се че успях да запазя България на газовата карта на света. В Белия дом ми казаха, че ме окуражават да направя Балкански поток. Аз се гордея с това, което построихме, защото благодарение на него сега тече газ към Украйна, Сърбия, Гърция, Северна Македония”, завърши той.