Сразиха Борисов заради циничното сравнение на Левски с мигрантите

 „Прескачали ни били оградата на границата с Турция. Ами и Левски е прескачал огради, кво от туй“, казал премиерът на конгреса

Премиерът Бойко Борисов взриви социалните мрежи с циничното сравнение на Левски с мигрантите.

„Прескачали ни били оградата на границата с Турция. Ами и Левски е прескачал огради, кво от туй“, казал премиерът на конгреса на ГЕРБ в неделя.

„Премиерът Бойко Борисов постъпи цинично, да не кажа просташки. Не може да сравняваш тези граждани, които прескачат оградата, с Васил Левски“, каза пък пред бТВ бившият вътрешен министър Румен Петков.

„В този ред на мисли и „Бистришките тигри” могат да я прелетят с правителствения самолет”, каза Петков.

Бившите му другари от БСП също остро осъдиха изказването на Борисов.

От ГЕРБ обаче побързаха да изпратят до медиите писмо, в което съобщават, че Бойко Борисов не бил казвал на Конгреса вчера нищо по повод оградата, а още по – малко си е позволил да сравнява Левски с мигрантите.

БТВ обаче припомня, че премиерът иронично коментира филма на Елена Йончева за оградата по границата. Тогава той каза „Някой си успял да прескочи през оградата, той и Левски може да скочи”.

Нормално е някак за Бойко да се отрече от думите си, след като хората в социалните мрежи го изкараха предател, заради това, че се гаври с Апостола на свободата.