Средната БГ заплата по- ниска с 5 до 10 пъти спрямо старите членове на ЕС и 2 пъти по-ниска от новите

Това, че сме опашкари по доходи спрямо по-старите страни членки на ЕС не е новост, както и че разликата е от 5 до 10 пъти, но че сме и с два пъти по-ниски заплати от новите страни членки на ЕС е вече диагноза или герберска стабилност ?!

Въпреки този ясен факт, нашият европреЦедател надува перки и се хвали с евентуално приобщаване на Западните Балкани, които също ни изпреварват по равнище на доходи и пенсии ?!

И без нашите профсъюзи човек търсещ информация може да разбере абсурдите в БГ територията – пример е най-ниското почасово заплащане у нас, което е до 9 пъти под онова в

Дания ?!

А то е в основата на всяка заплата – минимална, средна …

На този фон КНСБ ще представи Годишния си доклад по колективно договаряне на заплатите през миналата година.

5,4 пъти е разликата в средната заплата между най-високо платената и най-ниско платената икономическа дейност у нас.
Синдикатът ще посочи кои са най-бързо развиващите се сектори и какви са размерите на възнагражденията в различните професии.

Интересни са данните от cтaтиcтиĸaтa нa издaниeтo Wіkіреdіа за 2017 г. относно чистия месечен доход в евро на страните от Европа.

Cпopeд издaниeтo, cpeднaтa нeтнa зaплaтa в Бългapия e 829 лeвa, или 423 eвpo, пo дaнни ĸъм ĸpaя нa ceптeмвpи нa 2017-тa гoдинa.

Ясно се вижда, че сме след  Черна гора, Босна и Херцеговина, които ще вкарваме в ЕС ?!

През 2017 г. БВП на България възлиза на 98 631 млн. лв. по текущи цени. Преизчислен в евро, БВП е съответно 50 429 млн. евро, като на човек се падат 7 099 евро, което е по-малък БВП от всички потенциални кандидати за членуване в ЕС ?!

Герберска стабилност или герберска наглост ?! Преценете сами !

Свободен автор – Философът