Сънят в Созопол и Свети Влас е мираж?

 Созополци се жалват заради лунапарк под прозорците им, а туристи от мутри заради шумно парти за рожден ден. Празненствата продължили до 5 часа сутринта

Сънят в Созопол и Свети Влас е мираж. Това твърдят жители на морските градчета.
Десислава Алексова се жалва заради лунапарк под прозореца й.
„Увеселителните съоражения се намират в Созопол под балконите ни! Нямат разрешително според главния архитект. Подали сме множество жалби, но всяка година е едно и също. Пълно безхаберие и прехвърляне на безотговорност“, споделя тя.
Жената е изпратила видеоклип за рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия, за да покаже колко е шумно.
Атанас Кюркчиев пък сподели, че не е успял да спи цяла нощ. Той бил на хотел в Свети Влас, а на 300 метра някой празнувал рожден ден и музиката кънтяла до 5 часа сутринта.
„Поредни емоции с шума по морето. Беше направена временна шатра и поредните псевдо мутри на България бяха решили да си празнуват рожден ден за сметка на почиващите хора. Хотелът ни се намира на поне 300 метра отстояние, но все едно бяхме част от партито. За сравнение долу до кея има и дискотека, която изобщо не се чуваше“, разказва Атанас.
„От рецепцията на хотела ни казаха, че имало рожден ден и това е положението, няколко патрулки минаха също така, но и те гледаха безучастно. За жалост, на клипа може и да не се види колко силна е била музиката, но ви уверявам, че се е чувала дори и в Слънчев бряг“, добавя той.
„Всичко започна от 23:00ч. и продължи до 5 сутринта, а шатрата беше демонтирана за минути. Докога законите ще важат за едни, а за други не?“, пита Кюркчиев.