Ти да видиш ?! АБВГерб бяха в коалиция, а сега искат Борисов и КО, марш от властта

Ако някой има къса памет или не помни да му припомним …

кадър от БНТ

„След три часа и половина приключиха политическите преговори между партия ГЕРБ и коалиция АБВ. След като обясниха принципните си различия и съвпадения в политическите си програми от ГЕРБ обясниха, че на фона на приликите има възможност да се продължат разговорите на експертно ниво.

Искам да благодаря на АБВ за конструктивната дискусия и добрия тон, в който протекоха разговорите, задълбочени по определени теми. Това каза Румяна Бъчварова от ГЕРБ след консултациите на партията с АБВ. Обсъдихме политическата рамка, която предлагаме за съставянето на следващото правителство и очертахме зоните, в които имаме общо разбиране – първата от тях е, че за стабилното управление на страната е необходимо и стабилно мнозинство за следващото управление.

От страна на АБВ беше направено уточнението, че може би най-добрата формула за страната е постигането на голяма коалиция.

По 14 от 18 точки имаме принципно съгласие, еднакво мнение. Това каза на пресконференция Менда Стоянова от ГЕРБ.“ -https://www.bnt.bg/bg/a/sled-konsultatsiite-mezhdu-gerb-i-abv

Така беше при съставянето на поредното правителство на  Борисов – единомислие и общи цели и интереси между АБВ и ГЕРБ или се получи АБВГерб …

А сега преди избори нещата уж се късат и едните вземат куклата, а другите парцалките …

Това обаче не им пречи да са заедно на местните избори в Ковачевци ?!

АБВ и ГЕРБ ще се явят заедно на изборите за кмет и с обща листа за съветници в пернишката община Ковачевци. За това съобщават пернишки медии. Предстои да бъде подписано предизборно споразумемежду двете формации.
Кандидатите за съветници от ГЕРБ ще заемат първо, трето и пето място в листата за  общинския съвет. От партия АБВ ще получат второ, четвърто и шесто място-https://duma.bg/gerb-i-abv-zaedno-na-mestniya-vot-v-kovachevtsi-n198453

Така беше …

В съобщение на партията с лидер Румен Петков се заявява:

„Изцяло споделям позицията на премиера Бойко Борисов, че при плащането на самолетите F-16, не е имало лобизъм. Разбира се, че нямаше лобизъм. Имаше грозен, просташки слугинаж от страна на българското правителство към САЩ.

Тогава всички международни анализатори бяха втрещени от антидържавния подход на българското правителство, което до ден днешен не отговаря на следните въпроси:
1. Колко ще струва издръжката на сегашната ни военна техника, докато получим новите самолети?
2. Защо правителството лъже българския народ за цената на въпросните самолети F-16, като не включват в нея ДДС?
3. Защо правителството лъже българския народ как ще бъдат обслужвани самолетите и колко допълнителни разходи ще имаме в следствие на това?
4. Защо управляващите лъжат българския народ и военновъздушните ни сили за военното оборудване, което ще получим, заедно със самолетите F-16?
5. Има ли другаде в света заплащане на милиарди срещу липсата на всякакви гаранции, че ще получим тези неизпитани самолети?
6. Ако с тези самолети загинат наши пилоти, то тогава кой носи отговорността? Защото тогава Каракачанов вероятно ще е обект на приключило разследване и ще е „на сигурно“ място, а Борисов вече ще е господин Никой.

На тези въпроси АБВ има един отговор: Скъпи Борисов и КО – МАРШ ОТ ВЛАСТТА!“

Интересно кой на кого слугува и откъде изгрява слънцето за едните и другите – от Русия или от САЩ ?!

Свободен автор – Философът