ТРЕЙзорГЕЙТ клати Бойко III

Политиците се карат кой е виновен за некачествения асфалт край Своге, а екссъдийка разкри, че някои от тях дори имат акции във фирмата, отказала да поправи участъка -убиец

ТРЕЙзорГЕЙТ е като цунами, което набира сила в мътните води на демократична, пардон в БОЙкократична България и съвсем скоро може да потопи кабинета „Бойко III”. И дебилите дори в тази обречена на разпад страна разбират, че ако не промени нещо, ще потънат с потъващия кораб на държавата. След като некачественият асфалт край Своге превърна автобус в шейна, а пътниците му в жертви на алчността, политиците от мръсния политически спектър почнаха да се карат кой е виновен за трагедията. 17 души излетяха за оня свят, а останалите в България няколко милиона мишлета още се крият и умуват за бъдещето си. Такова нямат. Не и ако не вземат съдбите си в свои ръце и не разкарат онези от Министерството на транспорта, пардон на катастрофите, барабар с цялото катастрофално за народа ни правителство, заради които пътищата ни са като пързалки и войната по пътищата е като ненаситна ламя. Жертвите, заради които Николай Колев – Босия гладува вече 76 дни, ще тежат на съвестта ни, ако не го подкрепим в стремежа му да се разпусне парламентът и да се махнат от властта мафиотите.

В социалните мрежи ТРЕЙзор- скандалът набира сила. Зевзеци без основание изкараха трезор на ГЕРБ фирмата, отказала да си изпълни ангажиментите и да ремонтира пътя на смъртта.

„Трагедията край Своге, /а вероятно и много други трагедии в България / се дължат на „нищоправенето“ на „самозабравили се“ хора, които НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ РАЗПОРЕЖДАНИЯТА НА ПРЕМИЕРА от 2011 г., според областния управител на София! Нито дума, естествено за дължимия контрол, за вертикалната йерархична зависимост в административното управление, за границите на оперативната самостоятелност, за принципа на власт и подчинение“, коментира във Фейсбук пък бившата съдийка Румяна Ченалова.

„Премиерът казал -АПИ не изпълнила – някакви анонимни чиновници според областния управител. Отказала и фирмата-изпълнител да поправи участъка -убиец от пътя. Същата фирма, в която притежават акции прелюбопитни люде, между които Р.Порожанов, депутати, че и шефът на правната комисия и бивш областен управител на София Дани Кирилов“, сподели Ченалова.

„Мантрата „Държавата не е виновна“ отстъпи засрамено на нов връх в политическото лицемерие : „Държавата, в лицето на премиера, е единствената, която се е погрижила. Държава-герой с такъв премиер!!!!“, коментира тя.

„Не съм сигурна какво точно изпитвам-отвращение, погнуса, потрес или поредният стрес, който днес ми направи Областният управител. Облечен в черно, разбира се, с двудневна брада в тон с работния вид на прислужващата журналистика“, добави бившата съдийка.

„Бих им казала само, че тези номера Цацаров нарича „защитна теза“ / естествено когато трябва. Не бяха защитна теза думите на премиера, за които Боец сигнализира ГЛАВНИЯ прокурор. Объркал се премиерът, не искал това да каже и ХОП-отказ да се образува досъдебно производство./ Законът борави с други понятия и конструкции. Когато се дължи контрол и не се осъществява, законът определя действията като престъпление – по служба, безстопанственост и т.н. Така че -дотук с държавата-герой“, коментира Ченалова.

„Остава да чакаме дали и кой ще приложи закона. Давността е голяма, а и се задават бури. Ще дочакаме. Скоро“, прогнозира тя.

Шофьорът на автобуса, откарал в пропастта 17 трупа, обаче е загубил надежда, че нещо може да се промени. Дори и да не беше превишил скоростта с 13 км/час, едва ли съдбата му щеше да е различна. Той е единственият обвиняем за трагедията. Бедният човечец е искал да сложи край на живота си, защото му е ясно, че ще се превърне в изкупителна жертва. Макар и да няма вина за лошите пътища, той ще страда заради видимите резултати. Позор! Време е да спрем да се правим, че вярваме в подобни идиотщини и на мястото на шофьора да отидат истинските виновници за трагедията!