Туристически град или индустриална зона ще бъде Ахелой?

Предстои обществено обсъждане относно намерението за изграждане на асфалтова база в Ахелой, която ще разкрие нови работни места и предостави възможност за целогодишна заетост. От друга страна болшинството от гражданите в туристическия бранш желаят запазването на туристическия облик на черноморския град и досегашното му предназначение.

По инициатива на жителите на гр. Ахелой, на 13 март 2018 г., от 18.00 ч., в залата на читалището ще се проведе общоградско събрание, по повод инвестиционно предложение на „Лиан кънстракшън сървисис” ООД, за изграждане на асфалтова база в местността „Герена”, /бивша мина „Черно море”/ –  гр. Ахелой. На събранието са поканени да присъстват както инвеститорите на проекта, така и всички заинтересовани страни – собственици на туристически и атракционни обекти.

Целта на инициаторите е да се даде възможност на всеки да изкаже мнението си за развитието на града. Пред Ахелой стои изборът – или да бъде туристически град, или индустриална зона.

С предстоящото приключване на проекта за обхода на гр. Ахелой и изнасяне на трафика извън населеното място, възможностите за отваряне на града към морето и превръщането му в туристическа зона са все по-реални и постижими. След направен оглед на състоянието на морския бряг и постигнатото съгласие и съдействие от страна на областния управител, ще бъдат изградени нови укрепителни съоръжения и буни, което ще доведе и до естественото оформяне на плажна ивица – съобщават от Община Поморие.