Убиецът на бременната Северина и Ивайло не помни какво се е случило

Ако можех, бих дал своя живот, сподели в съдебната зала 28-годишният шофьор Станислав Пислар

28-годишният украинец Станислав Пислар, който преди дни предизвика с тира си катастрофа на магистрала „Тракия”, при която загинаха 33-годишната Северина Коралска от Карнобат и 35-годишният й мъж Ивайло Минчев от Бургас, не помни какво се е случило, съобщава бТВ.

Ако можех, бих дал своя живот, за да върна този на убитото семейство, каза той в съдебната зала.

Окръжният съд в Пловдив обаче реши да го остави за постоянно в ареста, защото има опасност да се укрие, тъй като добре познава границите.

Преди три дни шофьорът премина в лентата за насрещно движение и се вряза челно в идваща кола. Според прокуратурата младият шофьор не е забелязал навреме, че на магистралата се извършва ремонт. Първо се е блъснал в количка със знаци, а след това е кривнал в насрещната лента.

Адвокатът на шофьора заяви, че мъжът има апартамент под наем в Пловдив, тъй като често пътува и поиска по-лека мярка, но според съда има опасност мъжът да се укрие и да извърши ново престъпление.

Спорен е въпроса кой има по-голяма вина – този, който заспивайки на волна, изпрати бременната Северина и мъжът й в гроба, или онези, заради които младата жена е била принудена да пътува от Бургас за София за медицинска консултация, или пък тези, които икономисвайки материали, са сложили ламаринки за мантинела. Срамота е в 21 век в най-“добрия“ град за живеене да няма добри специалисти!

Станислав Пислар вероятно ще бъде сурово наказан заради трагедията, но това няма да спре нито войната на пътя, нито ще реши проблема с липсата на специалисти в Бургас.