Управляващите в смут, царят май ще им изяде суджуците

Досега държавата е загубила 2,5 млн. лева, ще загуби още десетки заради юридически примати и маргинали, които нарушават наредбите, които самите те са приели

Управляващите в смут, защото царят май ще осъди държавата в Страсбург и народът ще трябва да плаща десетки милиони левове обезщетение. Тогава ще лъсне голата истина, че не царят е гол, а новите „царе“ на гафовете и суджука.

България ще бъде осъдена в Страсбург да върне „царските имоти“ на Симеон Сакскобургготски и да му плати милиони обезщетение. Тази теза защитиха в ефира на КОД 11-13 по biТelevision адв. Михаил Екимджиев – председател „Асоциация за европейска интеграция“, Минчо Спасов – юрист и бивш депутат от НДСВ и адвокат Александър Пелев.

Тези дела, които са заведени в Страсбург, са обречени – държавата ще ги загуби, прогнозира адвокат Пелев. Това потвърдиха и колегите му.

„Ако държавата ни е правова, тя трябва да изпълни собственото си решение от 2009 година, че мораториум се налага до издаването на закон. Оказва се, че г-жа Цачева, която тогава беше председател на парламента, сега казва, че няма да го направи – все едно това е друга държава и парламент. За това царското семейство има реален шанс да спечели делото в Страсбург. След като през 1998 година е отменена конфискацията на „царските имоти“, правоимащите ги притежават“, посочи адв. Михаил Екимджиев.

Според него, твърде много юридически примати и маргинали се упражняват с Конституцията и законите. По хигиенни съображения не чета и не слушам какво от ВМРО говорят, добави юристът.

Най-голяма вина за тази каша, в която управляващите се забъркаха, има „мама“ Цеци, защото мораториумът, който бе приет от Народното събрание, на което тя бе шеф, е до издаването на закон, а сега се отмята.

В ефира на бТВ пък адвокат Спасов припомни думите й, че управляващите са уплашени от това, което става в Страсбург – страната е осъждана и продължава да бъде осъждана за милиони левове, които плащаме ние данъкоплатците.

„Най-тежката присъда, която Страсбург е произнасял срещу държава, беше за Гърция – за гръцкия крал. Царят протегна ръка, за да не се случи същото и в България”, добавя Спасов.

„В декларацията си ВМРО казва, че имотите винаги са били държавни, но тогава как може през 1947 г. тези имоти да са одържавени? Калпавият (според хората на Каракачанов) „лобистки закон” пък е Европейската харта за правата на човека, която е инкорпорирана в Лисабонския договор за ЕС“, поясни адвокатът.

Съдът в Страсбург обаче освен на прецеденти като този с осъдителната присъда на Гърция по делото с крал Константин за подобен казус, базира решенията си на Европейската харта за правата на човека. И на дебилите в България дори вече им е ясно, че ще трябва да плащат десетки милиони левове заради народните изедници, които повтарят, че тяхната мисия била да защитават интересите на родината ни. За тях може би е интересно България да фалира, или народът ни да остане най-бедният в Европа?