Участвам в БОЕЦ  точно, защото нямам повод да мисля, че сме нечия маша *

Vessislava Tancheva

Публично заявявам, че не пера пари, дължа малко данъци, но не укривам доходи, не извършвам престъпления и не ми е известно някой друг от БОЕЦ да го прави. Дори домати не съм хвърляла срещу Министерски съвет, защото, първо – снимах как доматите полетяха, и второ – някакви яки момчета, което никога не са били и няма как да бъдат част от БОЕЦ, защото на предишните протести замеряха нас с яйца, свършиха тая работа вместо мен.  Полицията ги изведе, точно защото Georgi Borisov Georgiev ги посочи като провокатори.

Не казвам, че само те дойдоха, подготвени с яйца, домати и компири, а че само тях задържаха и разпитваха. 

Не познавам Мустака, не съм се срещала с него, никога не съм получавала и стотинка от него, негов приближен или фирма, свързана с тях.

Смятам, че Цветан Василев най-вероятно е нарушил банковото законодателство, като с пари на банката е финансирал собствени фирми в обем, далеч надхвърлящ разрешения от закона. Т.е. вероятно е престъпник, когото прокуратурата зорлем превръща в мъченик, като стоварва върху него цялата вина за убийството на КТБ. Куриозно, но факт: макар и източвана от собственика си, банката можеше и до ден днешен да е в добро здраве, ако Мустака и ДП, а.к.а 10, не бяха се изпокарали.

Не ми е известно някой друг от БОЕЦ да е финансиран от Василев, василевица или който и да е друг тарикат с пари и интереси. Участвам в това движение точно, защото нямам повод да мисля, че сме нечия маша. Организираме и финансираме всяка наша стъпка с лични пари и дарения, набирани в банкова сметка, публикувана на сайта на движението.

Това коства много.

Не пари, защото БОЕЦ не прави скъпи, показни акции, а време и нерви. Най-голям ефект засега имат сигналите, с които засипваме българските и европейските институции, а писането им е безплатно! С голям кеф ще наблюдавам как спецпрокуратурата установява откъде Жоро, Венко или другия Георги са събрали по 4 лв. на писмо! 

Доколкото ми е известно, адвокатите, заети с делата на и срещу БОЕЦ работят про боно, защото подкрепят или самите те са членове на движението.

Накрая, да споменем с добро и подателя на анонимния сигнал.  Очевидно е фантом, защото такова ЕГН не съществува.

Според мен, това прави сигнала не анонимен, а фалшив! Не знам защо прокуратурата разследва анонимен сигнал, но фалшив със сигурност не би трябвало…

Фейсбук

*Заглавие на редакцията