Фекални води заляха центъра на Поморие преди Сезон 2018 (видео)

Из ларгото на първа категория курортен град в България – Поморие, от месец на главната улица „Княз Борисос I” извират отходни води и се носи oстра фекална миризма. Тя отблъсква местните и гостите на града.
Още по-страшното е, че така се създава реална опасност от зарази точно преди летния сезон, коментират обезпокоени собственици на търговски обекти и домове в центъра на Поморие, под чиито носове и крака вече 30 дни се изливат отходни води и се разнасят  аромати на урина и фекалии.

Институциите нехаят. Граждани твърдят, че са подали неведнъж сигнал до отговорните органи, но реакция от тяхна страна до този момент няма.

След като нашата медия бе сезирана за институционалното безхаберие и мизерия в центъра на черноморския град, репортер на АВАНТАЖ разговаря със служители на ВиК-дружеството. Първоначално те остават озадачени и отричат за съществуването на такъв проблем, докато единият от тях не се уверява лично с очите си. При съобщаването от страна на журналиста, че това безобразие е документирано и ще бъде публикувано в публичното пространство, работникът се засмива с репликата: „Ако искаш го качи и в Космоса, да обикаля Земята като гласа на Валя Балканска”.

Пристигайки на мястото на „събитието” от ВиК установяват, че не само има проблем, но й запушена шахта, която би трябвало да поема най-малко дъждовната вода.

Гражданите на Поморие са потресени от безотговорността на местната власт и многолюдната общинска администрация  към проблемите в града.