„Философите на Бургас“ ви канят на интересна среща

Поредната среща, организирана от „Философите на Бургас“, ще срещне бургазлии с проф. д-р Димитрина Петрова, съобщи създателят на клуба Стойчо Кьосев. Самата тя е родом от нашия град.

Лекцията с вход свободен ще се проведе на 13 април 2024 г. (събота), от 16 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино – Бургас. Темата е озаглавена „Утопиите”.

„Заповядайте и ще чуете изключително интересна презентация, поднесена от лектор с огромен практически опит в сферата на философското и политическо визионерство!“, казват от клуба.

Димитрина Петрова е родена в Бургас през 1957 г. Завършва бургаската английска гимназия и „Философия” в СУ „Климент Охридски”, където работи като преподавател до 1995 г. Народен представител от Бургас в Седмото Велико народно събрание през 1990-91 г., от групата на Екогласност в СДС. От 1995 до 2017 г. работи в чужбина.

Развивала е мащабни многогодишни проекти в над 90 страни по света. Димитрина е преподавала като гост-професор в множество университети в различни страни. През 2010 г. получава наградата Eric Lane Fellowship в университета Кеймбридж (Англия), където работи по темата за социалната справедливост в здравеопазването. След завръщането си в България е Програмен директор в SOS Детски селища (2017 – 2020).

Тя е основателка и директорка на БОЛД (Българска общност за либерална демокрация) от 2019 г. Има докторска степен в България (1994 г.), с дисертация на тема „Утопия и ценностна рационалност“.

Авторка е на повече от 150 публикации в областта на философията, правата на човека, новата история на България, и широк спектър от социално-политически теми.