Хищни адвокати нападат като лешояди вдовици

Печелят милиона на гърба на жертвите, предупредиха Владимир Тодоров от Асоциация на застрахованите и пострадалите при катастрофи и Ева Попова от „Безопасни улици от Валя“

Катастрофите с трагичен край са се превърнали в печеливш бизнес за безскрупулни адвокати, които изнудват опечелени близки. Владимир Тодоров от Асоциация на застрахованите и пострадалите при катастрофи и Ева Попова от фондация „Безопасни улици от Валя“ разказаха в КОД 11-13 по biТelevision как хищните адвокати налитат като лешояди и тормозят близките на жертвите докато те не им подпишат документи, даващи им право да се домогнат до банковите им сметки.

„Адвокатите формално не са близо, те се появяват като лешояди, когато има починали хора. Използвайки мъката на хората, те обикалят по морги и погребални агенции. Тези адвокати спекулират с времето – искат на момента да се подпишат документи, който най-често са пълномощни. Давността по застрахователните правомощия са 5 години, но при шок хората подписват“, обясни Тодоров.

Според експерта във въпросните документи се посочва банкова сметка на адвоката и обезщетението отива при него, а не при близките на пострадалия от катастрофа.

„Споделяли са ми брутални неща – има хищни адвокати, които преследват хората и използват най-различни аргументи. Оказва се, че след като един адвокат е упълномощен, той е една пасивна страна при делата. Това е една от причините за масовите условни присъди“, каза пък Ева Попова.

Не подписвайте важни документи, преди да сте потърсили информация за адвокатите, съветва тя. Свържете се с „Безопасни улици от Валя“, за да не бъдете измамен, добавя тя.