Цацаратурата замяза на PR-агенция, бълва кадри от имението на Миню

Фабриката му за нелегални цигари в Карнобат произвеждала стока за близо 4 млн. лева на седмица, митничари тарашат базите на „Винпром Карнобат“

Цацаратурата заприлича на PR-агенция, която бълва кадри от луксозни имоти на Миню Стайков и богатия му автопарк. Вместо доказателства за престъплението на богаташа, пиарите на Цацаров пуснаха видеоклип, за да покажат в какъв разкош е тънел алкохолният бос. Дори цар Симеон, който скоро може да остане без дворец, може да завиди на некоронованият владетел от Карнобат, ако хвърли поглед на видеото, което се разпространява от прокуратурата. Само не стана ясно с каква цел се показва двореца „Минев“. Вероятно някой си мисли, че да си богат е престъпление и не са нужни повече доказателства. В съда обаче прокурорите ще трябва да се постараят, за да се приеме тезата на обвинението, че цар Миню ръководи престъпна банда.

Алкохолният бос е задържан за 72 часа, но според обвинението има опасност той да извърши ново престъпление или да се укрие, съобщава Нова телевизия.

Разследващите разкриха, че фабриката за нелегални цигари в Карнобат е произвеждала стока за близо 4 млн. лева на седмица. Според прокуратурата Миню Стайков, синът му Стайко и синът на кмета на Карнобат са част от престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и продажба на акцизни стоки без бандерол. Назначени са 40 ревезии на физически лица, митниците проверяват алкохола в базите на „Винпром Карнобат“.

Синът на кмета е в ареста заради това, че си е отдал под наем на старозагорска фирма имота, в който е открита незаконната фабрика за цигари. Това обаче прави ли го престъпник? Ако Цацаров даде под наем дома си и се окаже, че там някой върти нелегален бизнес, трябва ли и главният прокурор да бъде арестуван?

Кадрите, които пиарите (пардон, служителите на Цацаров) разпространяват, може само да предизвикат у представителите на простолюдието завист, но ако властта иска да напъха Миню в затвора, ще трябва разследващите да се постараят повече. Вероятно накрая ще се окаже, че показните арести в Карнобат са PR-акция, чиято цел е да отклони вниманието на хората от скандалите и оставките на трите бушона (пардон, министри) да бъдат оттеглени.