Цацаратурата търси алкохолик за изкупителна жертва за палежа на „Царските конюшни“?

По чудо крадливите политици и техните донори снощи не убиха хиляди невинни хора, коментира евродепутатът Николай Бареков

„Царските конюшни” останаха без покрив. Сигналът за пожара е подаден малко след 3 часа през нощта. Унищожени са около 2000 кв./м покрив. Властите днес не се ангажираха с версии за причината за огнената стихия, съобщава бТВ.

Пожарът възниква въпреки поройният дъжд, който снощи валя в София. Над 30 пожарникари се включиха в потушаването на пламъците и го гасиха близо 10 ч.

Вечерта покривът отново започна да дими, екипи на пожарната се появиха и започнаха да гасят.

Капка Николова, която живее срещу бившите царски конюшни, разказва, че два часа след началото на пожара най-притеснени са били от вятъра, който се е засилил – да не се прехвърлят пламъците към жилищните сгради и близкото училище – Първа английска гимназия.

„Работата с „Конюшните“ на пъпа на София е ачик – ачик. Димек, ясна е като пожар в нощно небе. Продадени от областния управител на ГЕРБ- РБ. От квотата на БЗНС на бандита Ненчев, който е и сегашен коалиционен партньор на ДСБ и на „Да България“. На десет пъти по-ниска цена по пазарната! Чрез схема. На бивш изпълнителен директор на КТБ. (Връзката Костов, ДСБ, Янко Иванов и КТБ е узаконена). Запалени ОЧЕВАДНО умишлено и професионално малко преди да получат ужким статут на национален паметник“, коментира във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков.

„Умишлено забавен от министъра. По обвиненията на заместник-кмета, който е също като министъра е от квотата на управляващата партия. Какво да кажем. Прокуратурата арестува ли вече собственика?“, пита той.

„Или пак ще търси с лупа някой отчаян алкохолик от квартала, както светкавично стори в родния ми Пловдив с палежа на Тютюневия? Поръчкова ли е прокуратурата? А престъплението с умишления палеж на държавна собственост, който може да унищожи София за минути, е ТЕРОРИЗЪМ. Както често казвам, корупцията убива. По чудо крадливите политици и техните донори снощи не убиха хиляди невинни хора“, добавя евродепутатът.