Цветан Цветанов отлюспен заради АпартаментГейт, ще създава ли партия?

ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове. Той сподели, че ото 17-ти работи за създаването на център с евроатлантическа дейност

ГЕРБ освободи Цветанов Цветанов от всички ръководни постове. Това бе решено по време на извънредното Национално събрание на управляващата партия, съобщава Нова телевизия.
Той вече не е заместник-председател на партията и на Изпълнителната комисия, но остава партиен член.
Очаквано предложението за освобождаването на Цветанов беше прието. 1046 от делегатите гасуваха „за“, 10 – „против“ и 11 – въздържали се.
„Работя за създаване на център с евроатлантическа дейност на тема „Сигурност“, каза пред журналисти Цветан Цветанов след Националното събрание на ГЕРБ.
Попитан как ще работи за ГЕРБ като редови член, той заяви: „Аз вече работя от 17-и, но в ГЕРБ и не за ГЕРБ. За ГЕРБ може да работи всеки един член и симпатизант и всеки един, който иска да гласува“.
На въпрос дали е бил „сготвен“, той отговори: „Дайте да не си говорим за „сготвен“ или не. Важното е, че всичко мина доста по-цивилизовано, отколкото някои са очаквали и трябва да ви кажа, че аз съм лоялен човек и винаги ценя хората, с които съм работил“.
Въпросът дали е сготвен Цецо е излишен, но сам си е виновен. Що му трябваше да плямпа, че не можело да бъде наказан за АпартаментГейт? По-интересно е обаче дали новото движение „Сигурност“, за което той заговори, няма да отнеме гласове от ГЕРБ. Той вече се е доказал като боец в предизборните битки ако „Сигурност“ набере сила, със сигурност Бойко и аверите му ще съжаляват.