Цените скачат? Дали ГЕРБ и подлогите ще рискуват да са на власт и зимата?

От 2019 януари ще плащаме по 400-450 лева за ток минимум, прогнозира евродепутатът Николай Бареков

Нагоре скачат цените на газ, ток и на парното. Това сподели във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков. Той припомни, че ценовият шок го предвидил преди месеци.

„Скачат цените на стоките от първа необходимост – хляб, мляко, месо. Минимум с 30% до зимата. И всичко заради карамбола, с който Тръмп отмени Иранското споразумение и върна Русия в мача. Путин печели от високите цени на газ и петрол, бедните губят. Дали правителството на ГЕРБ и подлогите им ще рискуват да стои на власт и зимата“, пита евродепутатът.

„Ако сега сте плащали януари и февруари по 300 лева за ток и парно за 100 квадрата апартамент, от 2019 януари – по 400-450 лева минимум. Дупе да им е яко! Като опре до джоба и пиарът на Баджака ряпа да яде. А и храната от 400 лева месечно за семейство отива на 600 поне. Само с ряпа не става“, коментира Бареков.

„При минимална пенсия от 200 лева и минимална заплата под 600, този народ трябва да е пълен скот да мълчи. А придворните социолози и ЛилитУ твърдят, че сме алчни, разгулни и доволни от пиршеството си народ. Народ европейски, пируващ със 100€ пенсии и 250€ заплата. Тъжно, обидно, дебилно“, добавя той.

Евродепутатът сравни изборите в Турция с тези в България.

„Ашкоолсун на Ердоган ефенди. Направи в Турция образцовите избори по Костинбродски. И предвидливо прибра тамошните Барековци по занданите, за да не вдигат гюрултия. Скоро и в Булгаристан“, изтъкна Бареков.