Център „Алеф“ връчи наградите „Пазител на паметта“

Центърът за Еврейско-Българско Сътрудничество „Алеф” и Алберта Алкалай връчиха днес на тържествена церемония на градското пространство „Толерантност“ наградите „Пазител на паметта“.

На тържеството присъстваха началника на кабинета на премиера Борисов, г-жа Румяна Бъчварова, областния управител на Бургаска област господин Вълчо Чолаков, зам.-кмета на Община Бургас г-жа Йорданка Ананиева, председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков, общински съветници от ПП ГЕРБ, поета Румен Леонидов, духовници и много граждани на Бургас.

Прави впечатление, че въпреки поканите до другите политически сили в Бургас  те не присъстваха на тържеството. Нямаше представители и на съюза на българските антифашисти …

Награди бяха връчени на г-жа Румяна Бъчварова и на двама общински съветници от групата на ГЕРБ и на преподавателка от природоматематическа гимназия „Академик Никола Обрешков“.

Наградите поощряват утвърждаването на примерите от историята за противодействие срещу всяка форма на фашизъм, ксенофобия, расизъм и антисемитизъм, тероризъм и унищожение и всъщност са най- главните морални ценности и задължения на съвременната личност.

Авантаж