Чистката на конкурентите продължава, още два винпрома запечатани

Девет незаконни крана открити в Поморие, намерени са и бутилки с ракия и мента в заключена стая

Още два винпрома запечатани. Чистката на конкурентите продължава. Ревизори са влезли в 6 обекта в Търговище, Долна баня, Ловеч, Свиленград, но само в Поморие и сунгурларското село Славяни са открити нередности.

Мащабна проверка на всички производители на алкохол у нас, съобщава бТВ. Тя започна в началото на седмицата и ще продължи два месеца, обявиха от Агенция „Митници“.

В Поморие разследващите се натъкнали на 9 незаконни крана, които не били регистрирани в митниците, както и на заключена стая със складирани пластмасови бутилки, пълни с ракия и мента.

В село Славяни уредът не отчитал и не предавал данни към Агенция „Митници“ за произведения алкохол. Складовете са запечатани за 48 часа.

„Не са избрани тези лица просто , за да им бъде съсипан бизнесът, не се стремим към това, категорично няма да бъде оставен нито един обект! Всички ще бъдат проверени”, коментира зам.-директорът на Агенция „Митници” Юлиян Мирков.

Девет незаконни кранчета в един и същ винпром изглежда съмнително, след като е достатъчно само едно, за да се източи казана с ракийката. Накрая вероятно ще се окаже, че схемата с кранчетата е предадена в „Митници“-Бургас, преди да бъде издаден лицензът, но това не пречи митничарите да запечатат предприятието, както направиха със спиртоварните на Миню Стойков в Карнобатско.

Изглежда целта на акцията е да се намали конкуренцията, а и след поскъпването на хляба и исканият вот на недоверие, заради провала в здравеопазването, да се пренасочи вниманието на хората в друга посока.