Чумата съвсем ще циганизира Странджа

Планината обезлюдява и проблемът й не е заразата, а държавата, която е абдикирала, каза бургаският депутат Петър Кънев

Проблемът на Странджа не е чумата, а държавата, която е абдикирала. Това каза в интервю по бТВ бургаският депутат Петър Кънев. „Обезлюдяваме я, циганизираме планината. Няма пътища, няма и поминък“, призна той.

Всъщност спорен е въпросът дали чумата е в планината или в парламента, но това е друга тема. Чест прави на Кънев, че назовава нещата с истинските им имена. Държавата, която подобно на чумата уж я има, пък хич я няма, е подчинена на шайка бандити, чиито интереси нямат нищо общо с тези на хората, които са ги избрали. Кънев е изключение, но той и беззъбата опозиционната партия, с чиято листа е избран, не могат да спрат „чумата“ да циганизира съвсем обезлюдената планина.

Като изтребиха на баба Дора и другите бедни българи добитъка, еничарите на Порожанов ще ги принудят или да си намерят по-лек живот в града, или да си отидат от този свят, а обезлюдените села ще се напълнят с роми и мигри. Има все още шанс това да не се случи – рецептата я дава Кольо Босия, ама няма кой да го чуе. Стачкуващият поет настоява за незабавно разпускане на Народното събрание и за съставяне на програмно правителство. Ако народът го послуша, чумата ще се разкара от парламента и от земите ни.