Ще има ли отлив на туристи заради сезона на стрелбата в Слънчев бряг

 Хотелиер изкара убийството на хазартния бос Коста Николов битова драма и призова медиите да не драматизират случая, защото такива неща ставали навсякъде

Ще има ли отлив на туристи заради сезона на стрелбата в Слънчев бряг? Този въпрос ядоса хотелиери. Зададе им го Лора Стаматис от бТВ след убийството на хазартния бос Коста Николов пред хотел в курорта. Естествено те не виждат причини за паника, но и тази година сезонът в най-големия български курорт бе открит със стрелба, а на чужденците, които идват да отмарят край морето, все пак им е мил живота.

От страх да не избягат туристите, родните хотелиери се опитват да неглижират случая. Заместник-председателят на Българската хотелиерска асоциация Веселин Налбантов дори се опита да представи убийството като битова драма. Такива неща стават по цял свят, но полицията ни си върши перфектно работата, коментира той. Няма нужда от излишно драматизиране, добави Налбантов.

Шефката на Клуба на хотелиерите в Слънчев бряг Диана Колчева пък изръси пред изръси, че за служителите и техните роднини положението било по-притеснително, отколкото за чужденците, които дори не разбрали какво става.

А какво се е случило май ще остане скрито за хората, защото очевидно някой има интерес истината да не се разкрие.

Според разследващите става въпрос за класически любовен триъгълник, но собственичка на съседен хотел, която е свидетел на стрелбата, твърди, че не може да се говори за любовна драма, а за показен разстрел. Този хипотеза побърза да отрече окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Той съобщи, че ревнивецът, застрелял хазартния бос и пуснал куршум в главата на 22-годишната Симона, е направил признания. Разказал е на полицаите, че необузданата ревност, която изпитвал, го накарала да вземе патлака и да раздава правосъдие.

Това е удобната теза. Напоследък у нас убийствата не се правят заради разчистване на сметки, а по „любов“. Богаташите се трепят не за пари и влияние, а от ревност. След шесторното убийство в Нови Искър обаче все по-малко хора вярват на разследващите. Явно е в чий интерес е да не се казва, че мутри вилнеят в Слънчев бряг, защото ако чужденците разберат, че в курорта е започнал не туристическият, а сезонът на стрелбата, няма повече да стъпят в този гангстерски Рай, пардон ад.