Ще падне ли Горанов заради апартаментГейт

 Премиерът призова ковчежника си да говори за кръстника, който му е дал апартамент, а той не ще да назове името на добрия богаташ

Нов скандал тресе властта. Финансовият министър Владислав Горанов събра погледите, след като лично Цацаров обяви, че започва проверка срещу него заради луксозния апартамент, в който си живее той. Горанов декларирал, че му е безвъзмездно предоставен, но отказва да назове кой е добрият богаташ. Каза само, че му е роднина, кръстник на двете му деца и на самия него. Твърди обаче, че плъзналата мълва, че въпросният бизнесмен е Домусчиев, няма нищо общо с истината.

В декларацията си пред антикорупционната комисия Владислав Горанов обявява, че от 2012 година живее безвъзмездно в жилище от 180 квадратни метра, съобщава бТВ.

Проверката, която започва Цацаратурата, е след сигнал на зрител, че Горанов живее в луксозен апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен. По данни на зрителя апартаментът е 180 кв. м, а цената на наема според обявените на самия комплекс цени е малко над 10 евро на квадрат, или над 1800 евро на месец. За 6 години това са над 250 000 евро, уточнява подателят на сигнала.

Скандалът с апартамента вбеси и премиера. Днес той призова ковчежника да обясни кой му е дал апартамента.

„Той е голям човек. След като си го е писал в декларацията, да излезе и да обясни. Това е нашата публичност пред обществото – да си декларираш имота. Да излезе и да го обясни“, призова премиерът в отговор на въпрос на български журналисти в Брюксел.

Никак не му е лесно на Горанов. Не споменава името на кръстника, защото не е в негов интерес. Дали пък заради разкошния апартамент няма да падне от министерското си кресло?