Ще се роди ли нов спасител, ако Бойко загроби ГЕРБ?

Готов съм да се обзаложа, че ако Бацката се оттегли, почти светкавично ще се появи нова политическа сила, която ще поемем властта, сподели бившият депутат Емил Василев

Електоралната тежест на партиите от управляващото мнозинство се топи. Навярно това породи желанието на един бивш депутат да се обзаложи какво ще се случи, ако вождът на ГЕРБавите се разкара от политическата сцена.

„Готов съм да се обзаложа, че ако Бацката се оттегли /а рано или късно той ще го направи/ почти светкавично ще се появи нова политическа сила, която ще поемем властта. Ще се роди от нищото, защото и патриотите са убити, и старата десница съща, а ГЕРБ е типичната лидерска партия, която ще се срине с оттеглянето на Бацката“, коментира адвокат Василев във Фейсбук.

Според него тази политическа сила ще бъде първата, която няма да е генетично свързана с комунизма или с прехода. Предполагам, че ще е проевропейски ориентирана и бягаща от класическите идеологии, подобно партията на Макрон във Франция, уточнява той.

„Патриотите са оправени. Както и старата десница преди тях. Търси се нов партньор на Бацката за следващите избори. Ма то май живи не останаха“, добавя бившият депутат.

„Борисов само на себе си още не се е извинил. Баааааати обтекаемият пич. Изказването на Симеонов беше в съвсем различен смисъл – защо майките на децата с увреждания ги изкарваха на студ и пек, щом са болни и къде в този случай е майчинското им чувство“, припомня Емил Василев.

„Говедари на ефира“ го изкараха съвсем различно и оФцете се юрнаха да псуват Симеонов. Отново показахме, колко сме лесни за манипулиране“, добавя той.

Според него посоките, целите, хоризонтите се задават от лидерите на нацията, но няма сега такива. „Оцапотани от БТВ, Нова и вся осталная псевдожурналистическа сволоч са всички читави хора в тая държава. Заринати във фейкновини и беднотия не сме вече в състояние да различаваме истината от лъжата и доброто от лошото. Не я виждам засега тая светла личност, която ще удари един як шамар на нацията, който да я разтресе из основи и ще каже: „Я се стегнете и мислете и работете, боклуци ньедни“, коментира Емил Василев.