Нов скандал тресе ГЕРБ, БСП взе на прицел депутат с прехвърлени фирми

След като Гамишев се оттегли от парламента заради изнесена информация, че свързана с него фирма се разследва за ДДС измама, червените погнаха и Борис Кърчев

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е прехвърлил фирмите си на малоимотно лице. Това обявиха от БСП часове, след като Димитър Гамишев от управляващата партия се оттегли от парламента заради изнесена информация, че свързана с него фирма се разследва за ДДС измама, съобщава бТВ.

„Колегата Борис Кърчев е продал своите фирми на едно малоимотно лице от старозагорско село – Динко Динев и с това е решил своите проблеми“, заяви Георги Търновалийски от БСП.

Малко по-късно Кърчев отговори, че това било изключително зле скалъпен сценарий.

Това е атака лично към мен, към работата ми като депутат, жалва се Кърчев.

По думите му фирмите са били продадени две години преди да стане депутат, като те не са имали задължения към НАП, а по-късно са се натрупали борчове към други компании.

Той подчерта, че не познава лицето, на което се твърди, че са били продадени фирмите.

По думите на Търновалийски пък огромните суми несъбрано ДДС са основният проблем на държавата, но ГЕРБ прибягват до манипулации, за да скрият участието си в незаконните схеми. Именно затова и управляващите сезирали главния прокурор за нарушения в управляваната от левицата община Сопот.

Междувременно излязоха резултатите от социологическо изследване на „Алфа рисърч“, според които ГЕРБ губи от вътрешните скандали, а БСП – от антиевропейската си реторика.

Според социолозите най-голямото изпитание за кабинета „Борисов 3” е сделката за ЧЕЗ, която оказва и най-пряк негативен ефект върху неговия имидж. 57% са на мнение, че правителството е замесено по някакъв начин в продажбата на ЕРП-то.

Далаверите с ДДС и прехвърлянето на фирми на малоимотни селяци вероятно съвсем ще стопи доверието в ГЕРБерастката клика.