Защо властта разрешава да се строи върху дюните на Слънчев бряг?

Няма по корумпирана от България страна в Европа, управлявана от олигархична мафия, коментира поморийката Дора Апостолова, която е преподавател в Хелзинкския университет

Снимката на сграда, разположена на екзотичните дюни на най-красивото място от плажната ивица на Слънчев бряг, публикува във Фейбук Златка Василева.

Тя уточни, че Димитър Христов е снимал Oasis VIP Club.

Има нещо сгрешено, коментира пък поморийката Дора Апостолова, която е преподавател в Хелзинкския университет и идеолог на „Идея за България“.

Според нея причината за появата на такива сгради е свързана с лицето на страшната корупция тресяща България в най-горните етажи на властта и липсата на правова държава, която да спази закона.

Има закон, забраняващ строителството на плажната ивица, но властта не го спазва. Министерството трябваше да забрани строителството на хотела, а ако е вече построен, то е незаконен и ведомството трябва да разпореди да бъде съборен. Но понеже някой е напълнил джоба на държавния служител и той си затваря очите. И да има сигнал в прокуратурата, тя не го задейства и си затваря очите, защото нашите магистрати са политически избрани (наследство от старата комунистическа тоталитарна държава) и работят само по политически поръчки на властта, както беше във време оно“, обяснява Апостолова.

Сегашната ни власт е продукт на предишната власт, посткомунистическа, за това и управниците ни продължават да управлява по старому и да държат съдебната система под политическа шапка. Няма по корумпирана от България страна в Европа, управлявана от посткомунистическа олигархична МАФИЯ! За това сме и най-бедните, понеже мафията ни изяжда ежегодно половината обществен продукт и той вместо да отиде в хазната и увеличи пенсии, заплати, създаде нови производства, отива в джоба на мафията , а тя го изнася в офшорни зони – „банкови райски кътчета“ и пълни „своята хазна“, като изпразва държавната, добавя Дора Апостолова.