Дискотеките на плажа в Слънчев бряг остават, Ангелкова не дава да ги бутат

 Министърът на туризма се опълчи на вицето и разкри, че заведенията, които Валери обяви за незаконни, попадали в одобрената от нея схема

Бутането на петте шумни дискотеки на южния плаж в Слънчев бряг е пред провал.

Ден, след като вицепремиера Валери Симеонов се закани да събори най-популярните заведения в курорта, защото са изградени без разрешителни и строителни проекти, лично Николина Ангелкова заяви, че те изцяло попадали в одобрената от нея схема. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри, каза министърът на туризма в интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Според нея изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие са спазени.

Според концесионера на южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов петте дискотеки, „кацнали“ на пясъчната ивица, не са опасни, а схемата за изграждането им била одобрена от Община Несебър. За всеки от тях има разрешение, издадено от главния архитект и точно е описана квадратурата, поясни стопанинът на плажа.

Собствениците на плажните дискотеки твърдят, че имат всички необходими документи. Те настояват Валери Симеонов и другите представители на държавата да не ги закачат, когато са пълни с посетители.

Очевидно докато на власт са Николинка Ангелкова и ГЕРБ шумните дискотеки ще останат на плажа, а Валери Симеонов ще ги обикаля, за да мери шума.