Майките протестират, а Бойко чака … да им види сметката

Издевателстват политиците, призна политикът от Банкя, а Румяна Ченалова коментира, че не социалната политика, а кражбите са приоритет на правителството му

Решение на проблемите на протестиращите майки на децата с увреждания ще има, каза премиерът Бойко Борисов пред камерата на Нова телевизия. Той се оправда, че не е искал да ги обижда, а репликата „да ми се махат от главата” не се отнасяла за тях, а за социалния министър Бисер Петков и други политици. Премиерът се омота като пате в калчища, опитвайки се да прехвърли вината си върху крехките раменца на подчинените си.

Чакам да ми дадат решение, за което протестират майките с деца, за да стане ясна сметката, обясни вождът на ГЕРБерастите.

„Защо трябва непрекъснато, всеки ден да издевателстват над мен. Ще го направя, обещал съм, чакам да видя сметката”, повтори Борисов.

„Издевателстват политиците, не майките. Не съм казвал да ми се махат от главата. Казах: връщам го Бисер – министъра, щом си го харесват, да реши този проблем, да ми се маха от главата Бисер с проблема му. Не да обидя майките”, добави премиерът.

Думите му предизвикаха нова буря в социалните мрежи.

„Чакал сметките… Сметките се правят предварително. Социалната политика би трябвало да е приоритет. В българското управление обаче приоритет са кражбите. Народът е пречка – колкото по-малко, по – добре. Когато средната класа си отиде, няма да има и протести. Ще има само оцеляващи мижитурки. Това са сметките им“, коментира бившата съдийка Румяна Ченалова. „НАГЛЕЦИ! БЪЛГАРОУБИИЙЦИ!“, добави тя.