Изпреварваме Румъния, ама май само по тикви

Две седмици след като Евростат обяви България за страната на тиквите в ЕС, вождът обяви, че докладът на Еврокомисия е обективен и изпреварваме съседите от севера

Изпреварваме Румъния, ама май само по тикви. До този извод стигнаха повечето българи, след като премиерът Бойко Борисов се включи в хора на политиците, коментиращи доклада на Европейската комисия за напредъка на България. Според него, той е обективен. Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния, така, както беше през 2012 година, заяви министър-председателят.

Че изпреварваме комшиите от севера, изпреварваме ги, но по тикви. Две седмици след като Евростат обяви България за страната на тиквите в ЕС, вождът коментира и факта, че председателят на парламента Димитър Главчев отстрани Корнелия Нинова от парламентарното заседание в сряда. „Моето мнение е, че въпреки провокациите, председателят на парламента не трябваше да си изпуска нервите”, коментира Бойко.

Евростат наскоро обяви, че близо 12 000 хектара земеделска площ в България са засадени с тикви, а междувременно бунтарите от фейсбук групата „Национален протест срещу безобразията в България“ обявиха, че изпреварваме румъмънците само в неговата глава.

„И докато заплатите в Румъния от 01.012018 г. за учители и лекари скачат със 100 % и ще надвишават сумата от 1800 лева, то в България от 01.01.2018 г. се очакват масови протести, ако той все още не е паднал от власт!“, добавят администраторите на протестната група.