Плажовете стават достъпни за хората с увреждания

След като Грета Аспарухова заплаши, че ще съди държавата, Министерството на туризма задължава концесионерите да осигурят свободен и безпрепятствен достъп до морския бряг

Плажовете стават достъпни за хората с увреждания. След дългата и уморителна битка, която водихме това лято с приятелите ми журналисти, имаме резултат, сподели Грета Аспарухова.

„Вече има изготвени анекси, които следва да бъдат подписани от концесионерите и да влязат в сила следващия сезон 2018! След срещата, която проведох с Ангелкова, има реални резултати. Да се надяваме, че наистина следващото лято ще има достъп“, написа във Фейсбук бургазлийката, която след като заплаши, че ще съди държавата, успя да осигури на хората с увреждания достъп до морския бряг.

Поради обществената и социалната значимост на въпроса за осигуряването на свободен и безпрепятствен достъп до територията на морските плажове на хората в неравностойно положение, както и като резултат от провелата се среща в Бургас на 21.09.2017 г., в Министерството на туризма са изготвени анекси към договорите за наем и концесионните договори, съобщиха от ведомството.

С тези анекси концесионерите и наемателите изрично се задължават да осигурят свободен и безпрепятствен достъп на хората с увреждания. Към момента са изготвени над 50 анекса към сключените с Министерството на туризма договори, които следва да бъдат подписани от концесионерите и наемателите.

С помощта на всеки застанал до мен ще продължа да се боря, за да живеем по-добре в по-добри условия и с по-добър стандарт, споделя Грета Аспарухова. Благодаря на всеки един за подкрепата, добавя тя.