Гергов: Два часа мога да броя милионери от БСП

Лидерът на пловдивската организация на социалистите вече започна открита война срещу Нинова, обявявайки я за вредна за организацията. „Колкото по-скоро тя бъде свалена от власт, толкова по-добре за БСП. Корнелия се е обградила с послушковци, за да се окупира във властта и това е пагубно, коменнтира Гергов и попита риторично – защо хора като Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Андреев, Миков и още плеяда изявени в миналото лидери на соцпартията са натикани в ъгъла.
И още: „Корнелия е жена с минало, тя е зависима от някои хора и те натискат копчето“, атакува социалистът. Аз винаги съм бил неразбран в партията, аз съм чужд сред свои“, сподели Георги Гергов. Аз не съм в паралелната държава, търсете паралелната държава на друго място“ Гергов за порезен път похвали премиера за работата, намеквайки, че широка коалиция с ГЕРБ ще е по-доброто решение за проблемите на страната от сегашния модел.
Тази своя идея той не представя за пръв път, което обаче не се споделя от Нинова, която категорично я отхвърля. Дали това е основната причина за разрива между двамата, а посредничеството в офиса в ЦУМ с Цацаров и човек на бизнеса – само догадка?
Факт е, че в момента Корнелия успя да прочисти ВПС и в момента се чувства комфортно на чело на БСП. От стария елит тя запази на върха единствено милионерите Петър Кънев и Кирил Добрев, с които се допитва.
Драго Стойнев също е в играта за сметка на Р.Овч. и компания.
Запознати твърдят, че битката на Гергов и старите на този етап е обречена.
В БСП обаче конспирациите не са новост, така че един следващ конгрес може да се окаже фатален за иначе борбената Нинова.