Трагедия! Самолет се разби край Москва, оцелели няма

На борда на машината имало 71 души – 65 пътници и 6 души екипаж

Руски пътнически самолет, извършващ вътрешен полет, изчезна от радарите край Москва само четири минути след излитането си от летище Домодедово, съобщава ТАСС.

Малко по-късно, в Раменския район в Подмосковието са намерени отломки от машината, информира Нова телевизия.

Самолетът Ан-148 е извършвал полет от Москва за уралския град Орск.

На борда на машината на авиолинии „Саратов“ е имало 71 човека – 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели няма.

Сред пасажерите били и три деца на възраст между 5 и 12 години, както и 17-годишен тийнейджър.

Повечето от жертвите са жители на Оренбургска област. Сред пътниците е имало и трима чужденци – граждани на Швейцария Азербайджан и Казахстан.

Роднините на загиналите ще получат по 1 милион рубли допълнително обезщетение извън застраховката, съобщи президентският представител на Приволжския федерален окръг Михаил Бабич, цитиран от БТА. На близките на жертвите ще бъде оказана и психологическа помощ.

Екип на Министерството на извънредните ситуации пристигна на мястото на катастрофата – близо до селата Аргуново и Степаново. Достъпът до там обаче бе затруднен от снеговалеж и силен вятър в района.

Около 19.00 ч. българско време бе съобщено, че е намерена една от черните кутии на самолета.

Вероятните причини за инцидента са лошите атмосферни условия или грешка на пилота.

В руски медии се появи информация, че машината е паднала след сблъсък с хеликоптер на пощите. Оттам обаче отрекоха тяхна машина да е катастрофирала.

Самолетът е произведен украинския авиоконструктор „Антонов“. Бил на 7 години. Купен е преди година от Саратовски авиолинии от друга руска авиокомпания.

Първият полет на този модел е извършен през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 км.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.