Агенти на ДС от всички страни обединявайте се !

Ако някой не е запомнил какво ви писах, пак ще го повторя …

Зад всеки успял мъж в България (и Източна Европа ) стои Държавна сигурност.

Ако някой се съмнява нека погледне не само в България, а и в Чехия …

Андрей Бабиш (на чешки: Andrej Babiš) е чешки политик, настоящ министър-председател на Чехия от 13 декември 2017 г.Той е милиардер, медиен магнат и популист. И има тъмно минало.

От 29 януари 2014 г. до 24 май 2017 г. – министър на финансите и първи заместник министър-председател на Чешката република.

Баща му е Стефан Бабиш. Той е работил като търговски консултант в ООН и е представлявал Чехословакия по време на преговорите по Общо споразумение за митата и търговията. Благодарение на това Андрей Бабиш учи в гимназия в Женева.

Завършил е Икономическия университет в Братислава, специализиран в международната търговия.

След като получава висше образование, работи в предприятието „PZO Chemapol Bratislava“. Той се присъединява към Комунистическата партия на Чехословакия през 1980 г. Според Словашкия институт за спомен за народа, от 1982 г. до 1985 г. той е агент на Чехословашката служба за държавна сигурност „Стаб“. Бабиш отхвърля, че сътрудничи със специалните служби.

„Агент Буреш“

Бабиш израства в семейството на чехословашки дипломат. Началото на кариерата му е обвито в мъгла. В началото на 90-те години той се сдобива по неведоми пътища с пражкия филиал на концерна „Петримекс“. Освен това се знае, че навремето е сътрудничил на Държавна сигурност. Преди две години беше открито картончето му на сътрудник с псевдонима „Агент Буреш“.

Бабиш е родом от Словакия, но има чешки паспорт. През 90-те години основава своята империя „Агроферт“, която работи в сферата на химическата и хранително-вкусовата промишленост. Неотдавна стана собственик и на медийната група, която издава два от водещите чешки вестници – „Млада фронта днес“ и „Лидове новини“. Списание „Форбс“ оценява богатството му на 2 милиарда долара.

Бабиш настоява държавата да бъде управлявана като фирма. На въпрос на журналисти какво по-точно означава това, той отвръща язвително: „Само един идиот не може да проумее какво означава една държава да се управлява така, както се ръководи фирма“. И все пак разяснява – това ще рече да се гони печалбата и да се подпомагат слабите, отбелязва dw.com.

Вчера известният разследващ журналист Григор Лилов ни напомни за връзката между агентите на ДС в страните в Източна Европа в публикация от неговия Фейсбук дневник.

Преди 31 дни – премиерът на Чехия кацна у нас. Бабиш е милиардер, собственик на конгломерата Agrofert – от медии през металургия до енергетика.

Словак по националност.

С капитали на неговия познат – словака Зденек Земек, Гинчето, дето купува ЧЕЗ, си направи четири фотоволтаични парка у нас.

 

Преди да се издигне до премиер, Бабиш беше министър на финансите. Чешкото Министерство на финансите е принципал на ЧЕЗ ( в него има 70% държавно участие, но според мен дефакто групата се управлява като привитизирана).

След посещението на Бабиш и срещата му с Борисов се случиха маса неща.

*** Преди десетина дни се разбра, че чех купува Теленор.

*** Преди седмица – че чех е купил Нова телевизия.

*** Преди два дни – чехите и Гинчето подписаха далаверата за ЧЕЗ.

Въобще след срещата на двамата премиери – родният и чешкият, се завъртя голям бизнес с чехите. Те ни продават, ние им продаваме: ние – на големи чешки бизнесмени, те – на брат,чеди от ма,(х)алата.

Бабиш е и „Буреш” – агентурен прякор, даден му от чешката ДС, на която е сътрудничил. Борисов пък е с офицерски чин от нашата ДС.“

Няма как ухиленият Юнкер, галещ темето на Бойко да не е доволен – комунист при комунист и двамата свързани с ДС и двамата премиери на страни членки на ЕС се договарят за едни тоци, жици и едни пари …При това единият е европреЦедател, нещо като Спартак или Спатлак, но Туск ще му го обясни …

Оказа се, че един бизнес, откойто зависи националната сигурност на страна-членка на ЕС е продаден под зоркия поглед на агенти на ДС, а в Брюксел спят …

Нелепа е инсинуацията, че всичко в продажбата на ЧЕЗ става само по чешките закони …

Мажоритарен собственик на ЧЕЗ с близо 70 на сто е чешката държава. Така че продажбата не може да стане без знанието на високото ниво в управлението. Преди да стане премиер, като финансов министър Бабиш отговаряше за ЧЕЗ.

Май всичко става по неписаните закони на интернационалното братство на агентите на ДС … Ти на мене, аз на тебе …

Какъв ти тогава ЕС ?! Комунисти и агенти на ДС – обединени около големите пари и монопола …

колаж : Авантаж

Свободен автор – Философът