Анадолска агенция: България е бивша османска територия (ама дали е бивша ) ?!

Анадолска информационна агенция нарече България бивша османска територия преди две години …

Статията бе част от материал, в който Турското външно министерство отправя призив към нашата страна да не ограничава правата на малцинствата.

Изказването бе в контекста на миналите парламентарни избори у нас на 26-ти март 2017 г.:

 „Призоваваме Република България да се откаже от практиките, които са насочени към ограничаване на политическите права на малцинствата в страната и по същина противоречат на основаващата се на правила европейска система“, заяви говорителят на министерството на външните работи на Турция Хюсеин Мюфтюоглу.

Интересно какво ли ще напишат тези дни турските ни съседи за страна, която вместо да дава милиони за здраве и образование на своите български граждани плаща над 8 млн. лв. на Главно мюфтийство ?!

Изненада ?! НИЩО …

Дори един известен турски вестник като „Хюриет“ има последна публикация за България от 11 юли 2018 г. ?!

И за какъв етнически мир иде реч ?!

Вероятно никой не знае колко са джамиите в България. В различни източници информацията е различна. Вероятно у нас минаретата са повече от тези в Турция поне на глава от населението и това е впечатляващо абсурдно за една европейска държава…

В страните от ЕС има около 8 900 джамии и около 15% от тях се намират в България и може би от благодарност, че са толкова много, вероизповеданието на което принадлежат не иска да плаща за тях данък сгради и такса смет?! Ами ние християните ли в тази страна, в която основната, традиционна религия е християнството да им ги плащаме?! Имаш ли имот, имаш и задължения- данъци, такси… Такава е простата истина и друга няма…

Свободен автор – Философът