Страната на мУфтиите и срамотиите

„Приходите, които Мюфтийството има от имоти и ренти, не са достатъчни, за да се покрият задълженията към държавата”, заяви пред журналисти главният мюфтия Мустафа Хаджи след среща при премиера Бойко Борисов с българския патриарх Неофит.

Едва ли някой очаква честност от агенти на ДС, но …
„Ако стигаха, при всички положения щяхме да ги покрием”, посочи той. По негови думи става въпрос за дългове, които се трупат от 2005 г. насам и върху тях се начисляват лихви.“На този етап не мога да навляза в конкретика, това е работа на счетоводството“, каза още Мустафа Хаджи, който отново отправи двусмислени думи за етническия мир може би като платена категория ?!

Само за година Главното мюфтийство генерира приходи от над 30 милиона лева от наеми и ренти, а някой министър с богати кръстници и НАП провериха ли документите ?! Около 4700 имота се водят под шапката на Мюфтийството у нас. В същото време се оказват проблем 8 млн. лева просрочени задължения, които държавата опрости с промените в Закона за вероизповеданията.

И след политическо търгашество в което ГЕРБ подкрепи ДПС, всички дългове на Главното мюфтийско ще бъдат опростени ?!

Плащаме ги баламурниците , а агентите на ДС се возят в лимузини „Мерцедес“ като агент „Андрей“ …

Религиозната институция, която редовно получава приходи в т.ч. и от наеми, няма да заплати и стотинка данък за печалбите си. Междувременно приходите от имоти са само върхът на айсберга в потока от средства, които заобиколят данъчно облагане. Мюфтийството в България упорито получава  средства под формата на внушителни дарения от чужди религиозни организации и те няма да спрат. Някои от тези фондации не само са фундаменталистки, но и откровено джихадистки, което е пряка заплаха за националната ни сигурност. Сред основните спонсори на Мюфтийството у нас е турския Дианет, който на практика вече има министерски статут и служи за прокарване на интереси. Организацията щедро обсипва българските проповедници с по 2 млн. лв. годишно.

Вместо сериозен интерес от страна на НАП и ДАНС, религиозната организация получава поощрение за прекрачване на нормите и протекция от страна на държавата.

И всичко това със санкцията на Падишаха от Банкя …

Клета територия и кочина !

Свободен автор – Философът