Ангелкова откри, че туризмът не функционира …

Ти да видиш ?! Нашите хранени люде по министерствата се събуждат от време на време и правят открития …

„На практика в момента туризмът в момента не функционира. Той е спрял. Няма авиокомпания, която да извършва полети в пълен обем. Няма как в тази ситуация туризмът да функционира, защото най-важното е здравето. Това е цел номер 1 – да се овладее пандемията от коронавируса“. Това коментира в предаването „Събуди се“ по NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите на Ангелкова, ако тази ситуация продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити на туроператори. „В момента е много трудно да се направят конкретни анализи. Единствено в момента работят хотелите в ограничен капацитет“, каза още Ангелкова.

Призив за разбиране от потребителите на туристически услуги да не искат обратно парите си за провалено пътуване, а да се възползват от 24-месечни ваучери, отправи министър Николина Ангелкова пред Нова тв. Причината – очакванията за липса на ликвидност и масови фалити на туроператорски фирми заради буквално спрения туризъм у нас и по света, предизвикани от пандемията от коронавирус.

В този дух революционно откритие може да се окаже заетите в туризма да се захванат с шивашки бизнес или да отглеждат картофи.

Примерно туризмът на планина ще отпадне поне за година, но ще се гледат картофи. Бойко Борисов е спец по въпросите на картофите и може да помогне с практически съвети …

По морето пък ще насочат кадрите от туризма към рибарство, ферми за миди, добив на водорасли …

И ето поне храна ще има и кой оцелее-оцелее, ама без храна не може …