Тормоз заради проклетия коронавирус: Българите под домашен арест!

Милиони българи под домашен арест заради този коронавирус. Ще имаме право да излезем навън само, ако имаме основателна причина за това и я впишем в декларация

Мерките срещу разпространението на коронавирус COVID – 19 се затягат.
Във връзка със зачестилите нарушения на карантината председателят на щаба заяви, че се обмисля мярка хората да излизат от домовете си само с декларация. Това е най-вероятно следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена, каза пред бТВ ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Лошата новина е, че средната възраст на починалите у нас вече е 66 години, а добрата е, че 14 пациенти вече са здрави и са изписани от болниците. 346 са потвърдените случаи в момента. Само осем пък са новите случаи.
Междувременно стана известно, че в Русия вече е създадено лекарство за лечение на коронавирус на основата на една от антималарийните молекули. В момента обаче всички терапии са експериментални.
„Няма проучвания какъв е механизма на действие и как влияе на инфектираните. Няма доказан ефект“, заяви генерал Мутафчийски.
Мерките, които правителството взе срещу заразата с коронавирус уж дават ефект, но генералът говори за още по-строги заради онези наши сънародници, на които сякаш не им пука, че могат да умрат или да убият своите близки, лепвайки им проклетия вирус. Не е справедливо обаче всички българи да бъдат под домашен арест и да пишат декларация при всяко ходене до магазина. Тази полицейщина е по-страшна и от заразата.