Бойко и Корни се изпокарали за 10 млрд. лева

Още с влизането си Корнелия, даде тон, че се крадели по 10 милиарда на година, жалва се бат’ Бойко, а тя сподели, че управляващите бранят статуквото със зъби и нокти

Лидерите на БСП Корнелия Нинова и на ГЕРБ Бойко Борисов са се изпокарали на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента за 10 млрд. лева. Премиерът направи извънредно изявление в Министерския съвет, за да се оплачи от кака Корни, която му заговорила за откраднати пари още с влизането си в залата.
„Още с влизането си тя даде тон, че се крадели по 10 милиарда на година. Капиталовите разходи за тази година на държавата са 5 милиарда. Аз дори не бих си позволил да кажа, че те са крали по 10 милиарда в техните управления, защото това са фантасмагории“, каза премиерът.
Не мога да схвана как при всяка своя командировка президентът Радев кани министри, те организират бизнес форуми, а като се прибере тук, казват, че са корумпирани, жалва се бат’ Бойко.
„Чух преразкази, които не съответстват на истината. Имаше много предложения, но това, което ни се предложи, беше предизборен подарък за Нинова“, добави той пред камерата на Нова телевизия.
„Управляващите бранят статуквото със зъби и нокти. Това е изводът ми от днешното заседание на КСНС при президента“, отговори му кака Корни във Фейсбук.
Дали обвинението, че управляващите крадат по 10 милиарда лева от бедния български народ е фантасмагория ще стане ясно, ако народът на 26 май покаже среден пръст на т.нар. политически елит и поиска промяна, а не подмяна. Ясно е, че нито АпартаментГейт, нито другите скандали ще отшумят с подаването на оставки, докато ГЕРБавите не си понесат отговорността заради това, че на високи постове са хора, които злоупотребяват със служебното си положение.